ΞΕΝΟΔΟΧΕΙO CALYPSO ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ

Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Ξενοδοχείο Calypso στη Ιθάκη, πατρίδα του Οδυσσέα

Η Ιθάκη, η ξακουστή πατρίδα του «πολύτροπου ανδρός», του θεϊκού Οδυσσέα, ανήκει στο σύμπλεγμα της Επτανήσου και βρίσκεται στα νότια της Λευκάδας και στα βορειοδυτικά της Κεφαλονιάς. 
«Θαλασσοφίλητη» την είπε πολύ εύστοχα ο λεξιπλάστης Όμηρος (βλ: Σύλλογος ΦΙΛΟΜΗΡΩΝ Ιθάκης). Και στ’ αλήθεια μοιάζει σαν να’ χουν σμιλευτεί οι ακτές της απ’ το παθητικό φιλί της θάλασσας.

Οι παραλίες της Ιθάκης

Οι παραλίες της Ιθάκης, έχουν  - ευτυχώς! – διατηρήσει αναλλοίωτη τη φυσική τους ομορφιά, και βρίσκονται στη διάθεση όσων επιζητούν την τη γαλήνη και την ξεκούραση, κι απολαμβάνουν το κολύμπι σε ολοκάθαρα, κρυστάλλινα νερά. Υπάρχουν και παραλίες οι οποίες είναι προσβάσιμες αποκλειστικά και μόνο με σκάφος. Τα πολυάριθμα φυσικά λιμανάκια της Ιθάκης, πολλά εκ των οποίων θυμίζουν φιόρδ, αποτελούν ασφαλές αγκυροβόλιο για τα σκάφη. Δεν είναι, λοιπόν, τυχαίο, ότι η Ιθάκη αποτελεί αγαπημένο προορισμό όσων ασχολούνται με την ιστιοπλοΐα.

Δραστηριότητες στη Ιθάκη 

Όσοι αγαπούν την έντονη δραστηριότητα στη θάλασσα, θα έχουν την ευκαιρία να επιδοθούν σε υποβρύχιο ψάρεμα, θαλάσσιο σκι ή scuba diving.  

H θελκτική εικόνα της Ιθάκης συμπληρώνεται από το επιβλητικό παράστημα του καταπράσινου βουνού που διατρέχει τη ραχοκοκαλιά του νησιού. Πρόκειται για το «δασωμένο Νίρητο», όπως αναφέρθηκε σε αυτό ο Όμηρος.

Επισκεφθείτε τα ορεινά χωριά της Ιθάκης, θαυμάστε τη σπάνια ομορφιά του τοπίου κι αφήστε τη μαγεία των ήχων, των εικόνων και των αρωμάτων να κατακλύσει τις αισθήσεις σας. Απολαύστε έναν αναζωογονητικό περίπατο στα μονοπάτια του νησιού και θαυμάστε μοναδικά μνημεία της φύσης όπως τα περίφημα μενίρ της Ανωγής.

Αρχαιολογικά μνημεία και μουσεία

Πολλά από τα μνημεία και τα αξιοθέατα  της  Ιθάκης συνδέονται με τη μακραίωνη ιστορία του νησιού και τις ομηρικές διηγήσεις, ενώ ενδιαφέροντα ευρήματα εκτίθενται στα αρχαιολογικά μουσεία του Βαθέως και του Σταυρού. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και τοΝαυτικό & Λαογραφικό Μουσείο στο Βαθύ.

Ενοικιαζόμενα Διαμερίσματα Ιθάκη